Съпрузите, които инсценираха обира от игралната зала в Карнобат

699585
Габриела и Илия са съпрузите, които инсценираха обир като на филм от игрална зала в Карнобат. Полицията ги залови след серия издирвателни дейности, а те си признаха за стореното.
Вчера, около 4.30 ч. в Районно управление – Карнобат, е получено съобщение за въоръжен грабеж, извършен в игрална зала, разположена на карнобатската улица «Васил Левски». По данни на 30-годишния И.С. от Карнобат, работещ като крупие в залата, непосредствено след спиране на електричеството в обекта, влезли двама маскирани мъже, единият от които въоръжен с телескопична желязна палка, а втория – с огнестрелно оръжие / пистолет/.
В резултат на бързите полицейски действия на служителите от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат е констатирано, че се касае за инсцениран грабеж с цел присвояване на паричната сума. Съпрузите направили пълни самопризнания, като обяснили механизма за извършване на престъпното деяние. След уговорка по телефона около 04.16 ч. на 22.01.т.г. Г.С. прекъснала електрозахранването в игралната зала, чрез изключване на главния ключ в ел. таблото, разположено зад сградата, като по този начин препятствала работата на камерите за видео наблюдение. Взела присвоената от И.С. парична сума, който укрила в съвместното им жилище. И.С. алармирал за извършения въоръжен грабеж, но въпреки дадените показания, видими следи от удари в областта на главата му, не са забелязани.И.С. е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.